Shop

Sejldugslamper

Birgit Østergaard har specialiseret sig i skulpturel belysning og hendes sejldugslamper var det første egentlige kommercielle produkt og passer fint ind i overskriften:

”Where art meets design”

I forbindelse med montering af et sejldugsloft hos en kunde faldt designeren – i bogstavelig forstand – over et stykke sejldug, der lå på gulvet. Hun tog det med hjem på værkstedet og henover de følgende år udviklede sejldugslamperne sig til en lille serie, der fungerer som en grundstamme i designerens portefølje.

Sejldugsmaterialet er velegnet til belysning. Det har en fin lysbrydning, er særdeles robust og gulner ikke. Et særkende for Birgits sejldugslamper er de helt- eller næsten lukkede former, som oftest udført ved lynlåslukninger.

Et andet træk er muligheden for at style lamperne igen og igen og det nye design er permanent til næste tur med støvsugeren, hvor den måske/måske ikke – igen får et andet udtryk. Birgit Østergaards sejldugslamper er et godt bud på individualitet og personligt valg af stil og udtryk i hjemmet.

Finér lamper

Birgit Østergaards finér lamper er en kategori med kun 3 lamper – Alba der leveres i lys ask og Gamma i to varianter – sortbejdset- og lys ask. Finér er et naturmateriale bestående af meget tynde – næsten gennemsigtige lag af træ, der sammensyes til større flader, hvorefter det sædvanligvis anvendes som overfladebeklædning til møbler og låger. Materialet kan bøjes, flettes og formes i finerens længderetning og var derfor et naturligt materialevalg til en videreudvikling af Birgits kunstneriske skulpturelt- organiske formsprog – her udfoldet i et non-tekstils materiale.

Vores finér er udviklet specifikt til os og består at 2 sammenlimede lag, hvor træets fiberretning er forskellig. Denne proces forstærker materialet og forlænger lampernes levetiden.

Special editions

Denne helt specielle kategori består af lamper, produceret i små oplag på 3-5 stk. Hvert enkelt design fortæller en historie om, hvad Birgit Østergaard eksperimenterer med på et givet tidspunkt. Hvilke produkter/objekter/kunstværker, der ligger til grund for de konkrete valg, hvad angår materialer, teknik og inspiration. Sammenhængen vil kunne findes på kunstsiderne hvor du vil kunne genkende såvel teknikker som materialer.

Hver enkelt lampe repræsenterer et stykke kunsthåndværk af høj kvalitet og leveres signeret og nummereret.

I alle værkstedsproduktioner er der et stort spild af ideer, forsøg og processer. Det er altid vanskeligt at afgøre, hvorvidt forsøgene kan bære hele vejen hen til indkøbsvognen, men vi mener selv at disse specielle produkter kunne være en pryd i ethvert hjem.

Kategorien special designs er udtryk for en lyst til at dele min verden med vore kunder og da min verden i stor udstrækning består i undersøgelser af og teknikprøver, er det et forsøg værd at give det videre – hvad jeg hermed gør.